IMG_0242

Servicii de calitate pentru vârtsnicii noștri

febe-12
11073006_10155356685100111_417300433_n
IMG_0295

Cine suntem?

Căminul pentru Persoane Vârstnice FÉBÉ administrată de Fundația FÉBÉ funcționează pe lângă Parohia Reformată Între Lacuri din Cluj din anul 2004 și este deschis în fața tuturor persoanelor vârstnice indiferent de aparținătatea națională, etnică sau religioasă. Activitățile desfășurate în instituție doresc să facă parte din viziunea Bisericii Reformate Între Lacuri, și anume: dorim să fim prezenți într-o manieră creștină la soluționarea problemelor societății în care trăim. În momentul de față în Cămin locuiesc 25 de beneficiari în camere de 2 sau 3 persoane. Serviciile acreditate personalizate doresc să ofere ajutor în activitățile cotidiene, în problemele de sănătate care apar la vârsta a treia, totodată dorim să oferim un cadru cât mai plăcut pentru petrecerea apusului vieții. Acest lucru se întâmplă prin organizarea diferitelor programe, care vizează menținerea sau recâștigarea abilităților fizice și mentale, sau reducerea fenomenului de izolare socială. O atenție specială se acordă beneficiarilor suferinzi de demență sau boala Alzheimer, oferim îngrijiri paleative, suport și consiliere aparținătorilor. Într-un cadru familial, cu ajutorul a 13 angajați și 5 voluntari oferim îngrijire și asistență 24 de ore din 24. 5 mese pe zi, terapie ocupațională continuă, servicii specializate (coafură, manichiură, pedichiură), activități în aer liber, excursii, plimbări organizate colorează viața beneficiarilor noștri.

Personalul

Între angajați se află un medic cu contract de prestări servicii, 3 asistenți medicali, 2 asistenți sociali, 7 îngrijitori vârstnici. Curățenia este menținută de un îngrijitor clădiri. Cei 5 voluntari permanenți dau o mână de ajutor în îngrijire, în organizarea activităților de petrecere a timpului liber, în oferirea de servicii speciale.

Planurile noastre

De mai mult timp intenționăm să construim un cămin mai mare pentru persoane vârstnice. Acest proiect este pe cale de a se realiza, deoarece în anul 2016 Compania Națională de Investiții (CNI) cu sediul în București a preluat proiectul și s-a angajat să finalizeze și să doteze un cămin pentru 70 de persoane vârstnice în Cluj-Napoca, str. Mureșului nr. 20-22. Sperăm ca lucrările să se demareze în cel mai scurt timp. În căminul nou camere de 1 sau 2 persoane își vor aștepta locuitorii, iar persoanele cu demență vor avea parte de îngrijire separată. Bucătărie proprie, spații comune încăpătoare, curte și grădină amenajată vor oferi servicii la un standard înalt. Căminul actual de 25 de persoane se va transforma în Cămin pentru persoane cu dizabilități.

Îngrijire

24 de ore din 24 oferim ajutor în activitățile vieții de zi cu zi: îmbrăcat, dezbrăcat, igiena corporală, aplicarea tratamentului medicamentos, mobilizare, totodată punem accent pe păstrarea autonomiei beneficiarilor în condiții de siguranță.

Asistență medicală

O echipă pluridisciplinară formată dintr-un medic, 3 asistenți medicali, 2 asistenți sociali, îngrijitori discută în mod regulat despre situația fiecărui beneficiar și caută soluții optime pentru rezolvarea problemelor medicale care apar. Cele trei asistente medicale oferă servicii de specialitate: administrarea medicamentelor, aplicarea unor tratamente injectabile I.M. și I.V., perfuzii, sonde urinare, pansamente, monitorizarea tensiunii și glicemiei, prevenirea și tratarea escarelor. Beneficiarii bolnavi sunt consultați săptămânal sau la nevoie de un medic. Menținem legătura cu medici specializați în psihiatrie, neurologie, cardiologie, diabetologie, nutriție. Aceștia consultă la fața locului sau se organizează transportul beneficiarilor la diferite cabinete medicale de specialitate.

Activități de ocupare a timpului liber cu scop terapeutic

Scopul programelor ocupaționale este petrecerea în mod util a timpului liber, astfel prevenind senzația de inutilitate și singurătate. Programele ocupaționale se aplică personalizate pentru fiecare beneficiar, și în urma acestor programe beneficiarii ajung la imformații noi, își recunosc capacitățile, își îmbunătățesc aptitudinile de comunicare. Programele regulate oferă posibiliatea beneficiarului de a-și aminti, menține sau îmbunătățește stadiul de demență, încetinește procesul de îmbătrânire și persoana implicată se simte mai util, crescându-i încrederea în sine. Au loc programe ocupaționale individuale sau în grup. Cu ocazia programelor ocupaționale folosim mai multe tipuri de activități: exerciții de antrenarea memoriei, muzică, lucru de mână, gimnastică, serbări, activități religioase, cerc literar. Doi asistenți sociali cu ajutorul unor voluntari organizează în mod regulat programe cu caracter terapeutic. Activitățile săptămânale se desfășoară după următorul program:

Programe speciale

Pe lângă serbarea zilelor de naștere a fiecărui beneficiar, organizăm zile deschise de mai multe ori pe an, când invităm aparținătorii și pe cei interesați la un garden party, primim vizita unor grupuri: copii de la Grădinița Reformată, școlari, coruri, organizăm întâlniri muzicale cu invitați din diferite domenii ale muzicii, ne pregătim în mod tradițional pentru sărbătorile religioase, organizăm plimbări, excursii și în afara orașului.

Servicii speciale

În cadrul instituției își oferă serviciile în mod regulat un coafor, un pedichiurist și un maseur.

Recomandări

Gigi Campan

După îndelungi vizite pe la multe case de bătrâni din orașul Cluj-Napoca și prin apropiere, am găsit în sfârșit ce ne doream pentru mătușa noastră: azilul FÉBÉ, omenie, bun simț, curățenie, o frumoasă grădină! Un ”cămin” în adevăratul sens al cuvântului! Mulțumim, FÉBÉ!!!

Steliana

Căminul FÉBÉ este o CASĂ FAMILIALĂ cu mulți BUNICI, care beneficiază de multă iubire, îngrijire și comfort. MULȚUMIM întregului colectiv pentru devotament și abnegație.

Până când poate să rămână un beneficiar în instituție?

La cererea familie persoanele vârstnice pot rămâne în instituție până la sfârșitul zilelor. Contractul de acordare de servicii sociale se încheie pe un an și se înnoiește anual.

Care sunt prețurile serviciilor acordate și ce includ ele?

La momentul de față contribuția personală este de 2400 RON. Această sumă nu include medicamentele și materialele de incontinență.

Ce poate să aducă beneficiarul în instituție?

Beneficiarii își pot aduce în instituție lucrurile personale, televizor, decorațiuni interioare, tablouri preferate, lucruri cu ajutorul cărora vom crea pentru ei un spațiu cât mai plăcut.

Există listă de așteptare și cum pot să mă înscriu?

Da, există o listă de așteptare și cei interesați se pot înscrie pe această listă completând o cerere (existentă pe acest site sau la sediul instituției)

Contact FÉBÉ

Telefon

Director executiv:
Kozma Erika
0751 133 763

Adresă

Târnavelor 1

Cluj-Napoca, România

Ia legătura

Toate câmpurile sunt obligatorii

© FÉBÉ 2017 • Târnavelor 1 - Cluj Napoca • Tel: 0751 133 763